Κλοπή των φωτοβολταϊκών πάνελ του καταφυγίου

Εργασίες τοποθέτησης των πάνελ
Εργασίες τοποθέτησης των πάνελ

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος τοποθέτησε τον Δεκέμβρη του 2015 φωτοβολταϊκά στο καταφύγιο θέλοντας να κάνει πιο άνετη την διαμονή των φίλων και των μελών του συλλόγου, έτσι ώστε χάρη στην ηλιακή ενέργεια να έχει ρεύμα και να μη χρειάζονται πια λάμπες θυέλλης, γκαζόλαμπες ή λουξάκια.

Δαπανήθηκε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό από το ταμείο του συλλόγου για την εγκατάστασή τους.

Κάποιοι όμως "ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ" που δεν εκτιμούν, ούτε σέβονται τους ίδιους, δεν δίστασαν οργανωμένα να ανέβουν και να αφαιρέσουν από την σκεπή του καταφυγίου, τα τρία πάνελ (καθρέφτες) που είναι και οι συλλέκτες της ηλιακής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό ξανα-βύθισαν στο σκοτάδι το καταφύγιο.

Αυτό το τελευταίο συμβάν μας στεναχωρεί και μας θλίβει ιδιαίτερα γιατί ο ΘΑΣ.Ο.Σ. όλα αυτά τα χρόνια κάνει κάτι που δεν κάνουν οι άλλοι ορειβατικοί σύλλογοι. Πρώτα παραχωρούσε το καταφύγιό του σε φίλους που ήθελαν να διανυκτερεύσουν και ύστερα το χρησιμοποιούσαν τα μέλη τους για τις ανάγκες και τα κενά που προέκυπταν.

Σ' όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το καταφύγιο υπήρξαν και άτομα που δεν συμπεριφέρθηκαν όπως άρμοζε, ούτε τήρησαν τους κανόνες λειτουργίας του. Διαπιστώθηκαν μικροκλοπές, παραβιάσεις παραθύρων και πόρτας αλλά ποτέ δεν αφαιρέθηκε ένα τόσο ακριβό αντικείμενο.

Κάνουμε έκκληση σε όποιον πέσει κάτι στην αντίληψή του να μας ενημερώσει, έστω και ανώνυμα. Χαρακτηριστικό των πάνελ είναι ότι μέσα στους καθρέφτες σχηματίζονται μικρά αστεράκια.

Τηλ. επικοιν. 2593023412 και 6972198032