Αγώνας ορεινού τρεξίματος - Παλαιά Καβάλα

Έτρεξε στην Παλιά Καβάλα ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος έδωσε το παρών στη διοργάνωση του 2ου χειμερινού αγώνα δρόμου με την ονομασία winter run. Τα τρία μέλη του που έλαβαν μέρος ήταν οι: Λευτέρης Βουλγαράκης, Μικέλα – Νόρα Σαλονικιού και Αλεξάνδρα Ρεβήσιου.
Είχαν τη χαρά να απολαύσουν στην κυριολεξία έναν καθαρά χειμερινό αγώνα, μιας και οι καιρικές συνθήκες (χιονόνερο, ομίχλη, κρύο) έδωσαν στον αγώνα ένα άλλο χρώμα και τόνο και τον εμπλούτισαν με δυνατές συγκινήσεις. Ο αγώνας είχε αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας. Η διαδρομή περίπου 19 χιλιομέτρων παρουσίαζε μια ποικιλία από χωματόδρομους, κατηφορικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα ενώ χαρακτηριζόταν μέτριος σε αρκετά σημεία δυσκόλεψε τους αθλητές λόγω της λάσπης και της ολισθηρότητας. Η διοργάνωση του αγώνα ήταν άψογη, υπήρχε παροχή νερού σε τρία σημεία (στο 5ο, στο 10ο και στο 15ο χιλ.).
Η διασωστική ομάδα της Καβάλας ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών. Στη διοργάνωση είχαν προβλεφθεί επίσης αποδυτήρια με θέρμανση και στο τέλος του αγώνα εκτός από αναμνηστικά δώρα (μετάλλιο – μπλουζάκι) προσφέρθηκε στους αθλητές ζεστό ρόφημα, τραχανάς, διάφορες πίτες όπως και σπιτικά γλυκά.
Τα τρία μέλη του ΘΑΣ.Ο.Σ. ευχαριστούν τον σύλλογό τους που τους δώρισε δρομικό ρουχισμό με το λογότυπο του συλλόγου για να λάβουν μέρος και στην κυριολεξία μαγνήτισαν αρκετά βλέμματα πάνω τους, δεχόμενοι εγκωμιαστικά σχόλια για τους υπέροχους χρωματισμούς.
Λ. Βουλγαράκης