Κλοπή των φωτοβολταϊκών πάνελ του καταφυγίου

Εργασίες τοποθέτησης των πάνελ
Εργασίες τοποθέτησης των πάνελ

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος τοποθέτησε τον Δεκέμβρη του 2015 φωτοβολταϊκά στο καταφύγιο θέλοντας να κάνει πιο άνετη την διαμονή των φίλων και των μελών του συλλόγου, έτσι ώστε χάρη στην ηλιακή ενέργεια να έχει ρεύμα και να μη χρειάζονται πια λάμπες θυέλλης, γκαζόλαμπες ή λουξάκια.

Δαπανήθηκε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό από το ταμείο του συλλόγου για την εγκατάστασή τους.

Κάποιοι όμως "ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ" που δεν εκτιμούν, ούτε σέβονται τους ίδιους, δεν δίστασαν οργανωμένα να ανέβουν και να αφαιρέσουν από την σκεπή του καταφυγίου, τα τρία πάνελ (καθρέφτες) που είναι και οι συλλέκτες της ηλιακής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό ξανα-βύθισαν στο σκοτάδι το καταφύγιο.

Read More

Εκλογές Δ.Σ. του συλλογου

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στα γραφεία του συλλόγου διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

 

 

Read More

Επανασηματοδότηση μονοπατιών

Επανασηματοδότηση μονοπατιών από τον Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την επανασηματοδότηση των μονοπατιών με διαφορετικό τρόπο και φιλοσοφία.
Το κάθε μονοπάτι θα έχει τον δικό του χρωματισμό. Το φόντο της ταμπελίτσας θα είναι άσπρο και το χρωματισμένο δέντρο (πεύκο) πάνω σε αυτό θα δηλώνει την πορεία του κάθε μονοπατιού. Με αφορμή τη σηματοδότηση της διαδρομής Λιμένας – Ντα – Κορακιές Βράχος – Προφήτης Ηλίας ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος περπάτησε όλη τη διαδρομή καταγράφοντας τον αριθμό των σημάτων που θα χρειαστούν και τη σωστή θέση που θα τοποθετηθούν. Καθώς γινόταν η καταγραφή όλως τυχαία εντοπίστηκε και η σπηλιά των ανταρτών κάτω από τον βράχο της Κορακιάς.

Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης

Στις 30 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του συλλόγου, Λευτέρης Βουλγαράκης εκπροσώπησε το σύλλογο στην Αθήνα στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης, ψηφίζοντας και ορίζοντας την επόμενη πανελλήνια ορειβατική συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο.

Ελληνογερμανική συνεργασία για την ανάδειξη των μονοπατιών

Με την έλευση του Οκτωβρίου, ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος ξεκίνησε τις ορειβατικές του δραστηριότητες.

Η ανάβαση που ξεχωρίζει για τον μήνα Οκτώβρη είναι την Κυριακή 25/10 στα "Καγκέλια".

Κι αυτό γιατί θα είναι το ξεκίνημα μιας ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ανταλλαγής νέων για μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δυο λαών. Ο Σύλλογος θα συνοδεύσει μια γερμανική ομάδα νέων ορειβατών από το Ρόιτλιγκεν. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης θα γίνει καταγραφή του αναγκαίου υλικού, ώστε τον επόμενο χρόνο, το μονοπάτι ενταγμένο σ' ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον Γερμανοελληνικό σύνδεσμο νέων και με εθελοντική εργασία να έχουν ένα ορατό, χειροπιαστό αποτέλεσμα, συντήρησης και ανάδειξης ώστε να μπορούν να δουν το επίτευγμά τους. Ο Δήμος Θάσου θα παρέχει την φιλοξενία τους.

Read More