Κοπή πίτας Ορειβατικού Συλλόγου Θάσου για το 2017

Read More

Κλοπή των φωτοβολταϊκών πάνελ του καταφυγίου

Αυτό το τελευταίο συμβάν μας στεναχωρεί και μας θλίβει ιδιαίτερα γιατί ο ΘΑΣ.Ο.Σ. όλα αυτά τα χρόνια κάνει κάτι που δεν κάνουν οι άλλοι ορειβατικοί σύλλογοι. Πρώτα παραχωρούσε το καταφύγιό του σε φίλους που ήθελαν να διανυκτερεύσουν και ύστερα το χρησιμοποιούσαν τα μέλη τους για τις ανάγκες και τα κενά που προέκυπταν.

Σ' όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το καταφύγιο υπήρξαν και άτομα που δεν συμπεριφέρθηκαν όπως άρμοζε, ούτε τήρησαν τους κανόνες λειτουργίας του. Διαπιστώθηκαν μικροκλοπές, παραβιάσεις παραθύρων και πόρτας αλλά ποτέ δεν αφαιρέθηκε ένα τόσο ακριβό αντικείμενο.

Κάνουμε έκκληση σε όποιον πέσει κάτι στην αντίληψή του να μας ενημερώσει, έστω και ανώνυμα. Χαρακτηριστικό των πάνελ είναι ότι μέσα στους καθρέφτες σχηματίζονται μικρά αστεράκια.

Τηλ. επικοιν. 2593023412 και 6972198032

Read More

Ο δρόμος του νερού (Παλαιά Καβάλα)

«Σαν ουράνιο τόξο...»

«Για να ενισχύσει το έργο του ευνοούμενού του (Ιμπραήμ πασά), ο αείμνηστος σουλτάνος Σουλεϊμάν έφερε στην πόλη το ζωογόνο νερό από μια βουνίσια πηγή που βρίσκεται πολύ μακριά, σε απόσταση ενός κονάκ (ενός σταθμού για ταξιδιώτες). Το νερό φθάνει στην πόλη δια μέσου ενός υδραγωγείου που έχει εξήντα αψίδες και το ύψος του φθάνει στις ογδόντα πήχεις. Το έργο αυτό του Σουλεϊμάν - ο θεός ας τον ελεήσει - είναι ανώτερο από κάθε περιγραφή. Υψώνεται σαν ουράνιο τόξο και μπορεί να συγκριθεί μόνο με το φρούριο της Καβάλας, που έκτισε ο βασιλιάς Φίλιππος».

                                                                                      Εβλιγιά Τσελεμπή - 1667

Read More

Εκλογές Δ.Σ. του συλλογου

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στα γραφεία του συλλόγου διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

 

 

Read More

Επανασηματοδότηση μονοπατιών

Επανασηματοδότηση μονοπατιών από τον Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο

Ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την επανασηματοδότηση των μονοπατιών με διαφορετικό τρόπο και φιλοσοφία.
Το κάθε μονοπάτι θα έχει τον δικό του χρωματισμό. Το φόντο της ταμπελίτσας θα είναι άσπρο και το χρωματισμένο δέντρο (πεύκο) πάνω σε αυτό θα δηλώνει την πορεία του κάθε μονοπατιού. Με αφορμή τη σηματοδότηση της διαδρομής Λιμένας – Ντα – Κορακιές Βράχος – Προφήτης Ηλίας ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος περπάτησε όλη τη διαδρομή καταγράφοντας τον αριθμό των σημάτων που θα χρειαστούν και τη σωστή θέση που θα τοποθετηθούν. Καθώς γινόταν η καταγραφή όλως τυχαία εντοπίστηκε και η σπηλιά των ανταρτών κάτω από τον βράχο της Κορακιάς.

Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης

Στις 30 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του συλλόγου, Λευτέρης Βουλγαράκης εκπροσώπησε το σύλλογο στην Αθήνα στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης, ψηφίζοντας και ορίζοντας την επόμενη πανελλήνια ορειβατική συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο.

Κοπή της πίτας του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο σύλλογος πραγματοποίησε περίπατο στα ορεινά του χωριού της Παναγίας και έκοψε την ορειβατική του πίτα στην ορεινή περιοχή Πυργί - Ντα Βρύση.

Read More

Άγιος Στέφανος - Αγία Μαρίνα

Εκδρομή του συλλόγου στον Άγιο Στέφανο και Αγία Μαρίνα

Read More

Χειμερινή ανάβαση στο Υψάριο

Ανάβαση στο υψάριο θάσου με τον Ορειβατικό Σύλλογο

Read More

Ελληνογερμανική συνεργασία για την ανάδειξη των μονοπατιών

Με την έλευση του Οκτωβρίου, ο Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος ξεκίνησε τις ορειβατικές του δραστηριότητες.

Η ανάβαση που ξεχωρίζει για τον μήνα Οκτώβρη είναι την Κυριακή 25/10 στα "Καγκέλια".

Κι αυτό γιατί θα είναι το ξεκίνημα μιας ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ανταλλαγής νέων για μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δυο λαών. Ο Σύλλογος θα συνοδεύσει μια γερμανική ομάδα νέων ορειβατών από το Ρόιτλιγκεν. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης θα γίνει καταγραφή του αναγκαίου υλικού, ώστε τον επόμενο χρόνο, το μονοπάτι ενταγμένο σ' ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον Γερμανοελληνικό σύνδεσμο νέων και με εθελοντική εργασία να έχουν ένα ορατό, χειροπιαστό αποτέλεσμα, συντήρησης και ανάδειξης ώστε να μπορούν να δουν το επίτευγμά τους. Ο Δήμος Θάσου θα παρέχει την φιλοξενία τους.

Read More